Kuinka valita patja: Vinkkejä oikean patjan valitsemiseksi sängyllesi

Ota oikea liikkua saadaksesi mukavan patjan ja kunnollisen unen

Muuta kuin patjan valitseminen, muutama esine sopii henkilökohtaiseen makuun. Se, mikä voi tuntua pilviltä yhdelle yksilölle, voi olla selkäkipu jonkun muun tekemisessä. Päätöstä tekee entistä vaikeampaa monipuolinen valikoima vaihtoehtoja, joissa patjoja on saatavana melkein jokaisessa budjetissa ja tyylissä, josta saatat ajatella.

Sinulla on paljon vaihtoehtoja uuden ikävuodesta laatikkopatjoista tavanomaisempaan, tunnet siltä, ​​että se painaa paljon taskujousitettuja vaihtoehtoja, joita voi myydä vain erikoistuneissa sänkykaupoissa. Hyvä uutinen on, että tietyt tekijät helpottavat päätöksentekoprosessia, jotta ne tietäisivät, mistä ne ovat.

Kuinka etsiä patjaa

Milloin vaihdon patjan?

Kansallinen sängyliitto ehdottaa, että vaihdat patjan joka seitsemän vuoden välein, vaikka erittäin hyvät kengät kestävät kahdeksasta kymmeneen vuoteen jopa enemmän. He ilmoittavat, että patja on kulunut hyvin usein ennen kuin tiedät sen. Itse asiassa Sleep-neuvosto huomauttaa, että seitsemän vuoden kuluttua patjassasi olisi ollut yli 20 000 tuntia kulumista, puolinappinen neste kadonnut joka ilta ja punta kuolleita ihosoluja vuotisi vuosittain.

Merkkivalot, jotka haluavat uuden patjan, sisältävät sen, että huomaat, että nukut paremmin muissa sängyissä ja tiedät, että et nuku samalla tavalla kuin vuosi sitten. Kun aloitat heräämisen jäykkyydellä tai epämukavuudella, se voi olla myös merkki siitä, että sinun täytyy roiskuttaa rahaa.

Patja, joka on täydellinen sinulle eikä ole kulunut, tarkoittaisi, että liikut vähemmän, heräät vähemmän ja vähemmän keskeytät kumppanisi. Sinun on paljon vähemmän todennäköistä, että heräät tärisevällä tunnella tai kaikilla kivuilla tai epämukavuuksilla.

Kuinka iso patjan pitäisi olla?

Ihmiset eivät osta tarpeeksi suuria sänkyjä, Sleep-neuvosto sanoo. Esimerkiksi monet ihmiset eivät tiedä, että parivuode on vain 135 cm leveä – se ei ole edes kaksi erillistä vuodetta eikä siinä ole tilaa riittävän lähellä, jotta kaksi aikuista voi nukkua mukavasti häiritsemättä toisiaan. Pelkästään yhden koon nousu 150 cm: n päällä king-size-patjaan tekee valtavan eron.

Tosiasia on, että jos jaat sänkyäsi, osta niin suuri sänky kuin mahtuu makuuhuoneeseesi; yksi yleisimmistä nukkumiskysymyksistä on kumppanin häiritseminen. Älä myöskään unohda sovittaa patjan kokoa esimerkiksi sängyn runkoon; Eurooppalaiset patjakoot eroavat hiukan Ison-Britannian tavanomaisista kooista.

Pitäisikö minun kokeilla ennen ostamista?

Sen lisäksi, että patjalla on oikean kokoinen, siinä tulisi olla myös oikea määrä tukea ja mukavuutta. Siksi on välttämätöntä joko yrittää koeaikaa ennen patjan ostamista tai hankkimista. Tämä tarkoittaa joko sen tarkistamista myymälässä – maata aikaa normaalissa nukkumisasennossa tai valita 100 päivän kokeilujakso, jos ostat sen verkossa.

Mitkä ovat patjatyypit?

On viittä päätyyppiä:

Taskujousi – yleisin patjatyyppi, ja yksittäisiin kangastaskuihin ommeltujen jousien ansiosta sillä on pomppiva, joustava tunne. Saatavana olevat jouset vaihtelevalla jännitysasteella tekevät patjasta myös mukavan ja kestävän. Taskujousitetut patjat voidaan pakata kaikenlaisiin materiaaleihin tarpeitasi vastaavasti, mukaan lukien mukavuus ja hengittävyys villassa. Ne eivät muovaa vartaloasi tai jäähdytä sinua yöllä, toisin kuin lateksi ja muistivaahto.

Muistivaahto – näillä ei ole paljon jousta, vaan muovaa kehon muotoon, mikä tarkoittaa, että et todennäköisesti keskeytä kumppaniasi liikuttaessasi yöllä. Ne pitävät muodonsa hyvin, ja monet uuden sukupolven edustajista saapuvat valmiiksi rullalle (mahtuu helposti tavaratilaan) tai jopa tyhjiöpakattuina ja toimitettuna ovellesi. Ne pitävät kehonlämpöä negatiivisilla puolilla, saaden sinut tuntemaan kuumaa ja hikistä, varsinkin jos ne ovat todella pehmeitä.

Lateksi – identtinen muistivaahtoon, mutta hieman lisää jousta. Tavallinen lateksi on parempi kuin synteettinen lateksi, samoin kuin antimikrobinen ja kestävä muotti- ja pölypunkkille. On olemassa kaksi lateksityyppiä – raskaampi, tiheämpi Dunlop-lateksi ja kevyempi ja pehmeämpi Talalay-lateksi. Niitä on saatavana myös “modernin sukupolven” tyylillä, ja heikentävät, että ne ovat yhtä herkkiä kehon lämmönkestävyydelle. Jotkut lateksipatjat väittävät kestävän yli 20 vuotta.

Hybridit – nämä yhdistelmät ovat patja-tyylien match-and-mix-variantteja. Esimerkiksi taskussa jousitetussa ytimessä (niin saat kelluvuuden) on ylin vaahtokerros, jotta saat muovausvaikutuksen.

Jatkuva kela tai avoin kela – ensimmäinen on valmistettu yksisilmukkaisesta kaapelista, kun taas toinen on tehty yksittäisistä jousista, jotka on kytketty yhteen kaapeliin. Vaikka nämä ovat edullisimpia kaikista patjoista, ne voivat olla ärsyttäviä (pahimmissa tilanteissa todella tunnet kelat) ja koko asia ravistaa liikkuessasi, mikä tarkoittaa, että todennäköisesti häiritset kumppaniasi.

Sohvat Ja Nojatuolit Vuodesohvat Divaanisohvat Kulmasohvat Sohvaryhmät Lepo Ja Nojatuolit Sohvapöydät
Olohuonesarjat Tv-Tasot Astiakaapit Ja Vitriinit Ruokailuryhmät Ruokapöydät Tuolit Design Sängyt Jenkkisängyt Sängynrungot Moottorisängyt Kerrossängyt Lastensängyt Työpöydät Työtuolit Pelituolit Yöpöydät Kampauspöydät Patjat Vaatekaapit
Lipastot Matot Kattovalaisimet Lattiavalaisimet Seinävalaisimet Pöytävalaisimet Vuodevaatteet Maljakot Tekokasvit Ja Kukat Tyynyt Astiat Ja Astiasarjat Ruokailuvälineet Pöytäliinat Sohvat Toimistoon Myymälähyllyt Tietokonepöydät Neuvottelupöytä Palvelutiskit Allaskaapit Hanat Lattialaatat Suihkunurkat Sisustuslevyt Akustiikkapaneelit Puutarhakalusteet Sähköpolkupyörät Fatbike Maastopyörät Lemmikit Lastenvaunut Leikkikehät

TV-Taso 
Vuodesohva 
Sänky Tarjous 
Nojatuoli