Hur man väljer en madrass: Tips om hur du väljer rätt madrass till din säng

Ta rätt rörelse för att få dig en bekväm madrass och en anständig natts sömn

Utöver att bara välja en madrass, är det få saker som kommer till personlig smak. Det som kan känns som ett moln för en individ kan vara ryggsmärta i skapandet av någon annan. Det som gör beslutet ännu svårare är det stora urvalet med madrasser tillgängliga i nästan varje budget och stil du kanske tänker på.

Du har många alternativ från new age-sängen i en lådmadrass till det mer konventionella, du känner att det väger många fackspolade alternativ som bara kan säljas i specialsängsbutiker. Den goda nyheten är att vissa faktorer gör beslutsprocessen lättare att läsa och veta vad de är.

Hur man letar efter en madrass

När ska jag byta madrass?

National Bed Federation föreslår att du byter ut din madrass vart sjunde år, även om de mycket goda kommer att pågå åtta till tio år ännu mer i vissa fall. De informerar om att en madrass slitits mycket ofta innan du vet om det. I själva verket påpekar Sleep Council att efter sju år skulle din madrass ha haft mer än 20 000 timmars slitage, halvstiftsvätska förlorat varje natt och ett halvt döda hudceller kastade varje år.

Berättande tecken på att du vill ha en ny madrass inkluderar att du upptäcker att du sover bättre i andra sängar och vet att du inte sover på samma sätt som för ett år sedan. När du börjar vakna upp med stelhet eller obehag kan det också vara ett tecken på att du behöver stänga pengarna.

En madrass som är perfekt för dig och inte sliten skulle innebära att du rör dig mindre, vaknar mindre och mindre avbruten av din partner. Du är mycket mindre benägna att vakna med skakig känsla eller med värk eller obehag.

Hur stor min madrass ska vara?

Människor köper inte tillräckligt stora sängar, säger Sleep Council. Till exempel vet många inte att en dubbelsäng endast är 135 cm bred – det är inte ens två enkelsängar och det finns inget utrymme nära för att två vuxna kan sova bekvämt utan att störa varandra. Att bara gå upp en storlek på 150 cm till en king size-madrass kommer att göra en stor skillnad.

Verkligheten är att om du delar din säng, köp så stor säng som du kan passa i ditt sovrum; en av de vanligaste sömnproblemen är störningar från en partner. Glöm inte att till exempel anpassa storleken på din madrass till din sängram; Europeiska madrassstorlekar varierar något från vanliga Storbritanniens storlekar.

Ska jag försöka innan jag köper?

Förutom att du har rätt storlek bör din madrass också ha rätt mängd stöd och komfort. Det är därför det är nödvändigt att antingen prova en provperiod innan du köper eller får en madrass. Detta innebär att antingen kolla in det i butiken – ta dig tid att ligga på den i din normala sovläge, eller välja en som kommer med en 100-dagars provperiod om du köper en online.

Vilka är de olika madrasstyperna?

Det finns fem huvudtyper:

Fickfjädring – den vanligaste madrasstypen och tack vare fjädrarna som sys i enskilda tygfickor har den en hoppig, fjädrande känsla. Fjädrarna med olika spänningsnivåer gör madrassen också bekväm och hållbar. Fickmadrasser kan packas med alla typer av material som passar dina behov, inklusive komfort och andningsförmåga i ull. De formar inte din kropp eller kyler dig på natten, till skillnad från latexen och minneskummet.

Minneskum – Dessa har inte mycket våren, istället formar du till din kroppsform, vilket innebär att du är mindre benägna att avbryta din partner när du flyttar på natten. De håller sin form väl, och många av de av den nya generationen anländer redo att rulla (kan passa i din bagageutrymme) eller till och med vakuumpackade och levereras till ditt dörrsteg. De kan hålla kroppsvärmen på nackdelen, vilket gör att du känner dig varm och svettig, särskilt om de är riktigt mjuka.

Latex- Identisk med minneskum, men med lite mer vår. Vanlig latex är överlägsen syntetisk latex, liksom att den är antimikrobiell och resistent mot mögel och damm kvalster. Det finns två latextyper – tyngre, tätare Dunlop-latex och den lättare och mjukare Talalay-latexen. Dessa är också tillgängliga i stil med den “moderna generationen”, med nackdelen att de är lika mottagliga för kroppsvärmebehållning. Vissa latexmadrasser påstår sig vara mer än 20 år.

Hybrider – dessa kombinationer är match-och-mix-varianter av madrassstilarna. Till exempel har fickan som är fjädrat (så att du får flytkraften) ett toppskum av skum så att du får formningseffekten.

Kontinuerlig spole eller öppen spole – den första är gjord av en enda loopad kabel, medan den andra är gjord av enkla fjädrar anslutna tillsammans med en kabel. Även om dessa är de billigaste av alla madrasser, kan de vara irriterande (i de värsta situationerna känner du verkligen spolarna) och hela saken skakar när du flyttar, vilket innebär att du troligtvis stör din partner väldigt mycket.

Soffor & Fåtöljer Bäddsoffor Hörnsoffor Soffgrupp Soffor Vilstol Och Fåtöljer Vardagsrum Set Soffbord Tv-Bänkar Vitrinskåp Matplats Set Bord Stolar Sängar Moderna Sängar Kontinentalsängar Sängramar Våningssängar
Barnsängar Kontorsmöbler Skrivbord Arbetsstolar Gaming Stolar Hall Mattor Lampor Taklampor Golvlampor
Bordslampor Vägglampor Sängkläder Vaser Konstgjorda Växter Och Plastblommor Kuddar Väggklockor Väggspeglar Tavlor & Bilder Köksutrustning Matserviser Bestick Dukar Kontorsmöbler Kontorssoffor Butikshyllor
Datorbord Mottagning Bord Badrumsskåp Blandare & Vattenkran Klinker Duschhörnor Inomhuspanel Ljudabsorbent Utemöbler & Trädgårdsmöbler Elcyklar Fatbike MTB Cyklar Husdjurstillbehör Barnvagnar
Lekhagar

Lampor

Tv-Bänkar

Sängar Online

Mattor online

Fåtölj

SÄNGBORD

Bäddsoffa